Gør det nemt at komme rundt

Af Elisabet Sinding og Marianne Palm

AddSeat er bygget på en Segway og styres bl.a. ved hjælp af din vægt og styret.
Den holder selv balancen. AddSeat har et hæve-/sænkbart sæde, så du kommer i
øjenhøjde med fodgængere. Den har en lille venderadius og fylder ikke meget på fx indkøb.

 

Forhandler Gloria Mundi Care Aps, tlf. 51150110.


I samme stil finder du Genny, som også bliver styret med din krop og er lige så meget en livsstil, som det er teknik. Genny er livskvalitet og italiensk design, balanceteknikken er Segway. Har du først anskaffet dig en Genny, kan du tilkøbe offroad hjul og skærme til dit udendørsliv i skoven eller på stranden. Så bliver du til en Genny X-road, og du kan med
lethed komme over stok og sten, besøge vandhuller og få vind i håret.

 

Genny findes i hjælpemiddelbasen, eller følg Genny-livsstilen på facebook.com/genny.dk. Forhandler er autoriseret forhandler og værksted for både Segway og Genny, WMAN - Future Technologies -, tlf. 70200544.

Støtte fra en støttestol

Er du nyamputeret, eller har du andre skader end et manglende ben, kan det være nødvendigt med ekstra støtte, når du laver mad, skal pusle den lille, eller i det hele taget være en del af familien uden altid at være siddende. Stolen støtter dig, når du står, og med den særligt gode bremse, som er let at få fat i fra stående/siddende stilling, bliver det huslige arbejde meget lettere.

 

Flere oplysninger på www.vela.dk eller på tlf. 40406942.

Mobile håndgreb uden at bore

Er du usikker på, hvor dine håndgreb skal anbringes i din bolig? I stedet for at bore masser af huller i væggene, kan Mobili overvejes. Mobili er et enkelt og sikkert hjælpemiddel til ældre eller mennesker med handicap. Håndtaget placeres blot, hvor den enkelte har brug for det – så simpelt er det helt uden brug af værktøj.


https://www.carepartner.dk/

  • fås i fire længder – fra 11 cm. til 65 cm

  • har en kraftig sugekop, der sikrer en bæreevne på op til 80 kg

  • fås også i en small-udgave, der passer til børn

StarLock aflastningspude

Med StarLock puden får man mulighed for at blive aflastet med luftceller. Der findes mange trykreducerende siddepuder med indbygget luft på markedet, men denne nye pude har flere indstillingsmuligheder end de fleste.

 

  • fuld stabilitet i siddestilling, luftcellerne kan “låses” individuelt

  • højde op til 13,5cm. for op til 32 % mere aflastning og understøttelse end puder på 10 cm

E-Move elektrisk hjælpemotor kører ligeud kun med én arm

Vi kender det godt, alle os der sidder i manuel kørestol. Vi kan kun køre ligeud, hvis vi bruger begge arme. Med én arm drejer vi uhjælpeligt til siden. Den nye E-Move elektriske hjælpemotor til montering på en manuel kørestol klarer problemet. Vi afprøvede den på Rehab 2014 ved kun at bruge den ene arm – og sandelig – vi kørte ligeud! Motoren er indbygget i hjulet, hvilket nemt tages af og på, og ekstra påført bredde er kun er 4 cm i forhold til en kørestol uden E-move. Hjulene kan “snakke” sammen, så det er dig, der har kontrollen.

Det betyder at:

  • Man kan procentvis, ud fra testkørsel programmere brug af muskelstyrke
    på henholdsvis højre og venstre arm

  • Mulighed for to funktioner, det kunne være et udeprogram og et indeprogram.

 

Forhandles af Langhøj, indretning af biler til mennesker med handicap.

Krykstokke med aflastning af skuldre, albuer og håndled

Det unikke fjedersystem i håndtaget gør belastningen af ryg, skuldre og arme minimal, når du går. Hvis du ofte eller altid går med krykker, vil du mærke aflastningen stort set med det samme. Den er ergonomisk udtænkt med tilpasning af foden på krykken, så den afpasses din vinkel af stok og fod på underlaget.

 

Læs mere om krykstokke: HER
Flere oplysninger på www.lemco.eu eller tlf. 33254002.

 

 

 

 

Lemco SmartStol, der både kan dreje og skydes ind til bordet

Er du dårligt gående, eller måske bruger kørestol, eller er du lige opereret og har problemer med balancen, så det er svært at få trukket stolen ind under dig, så har du her en løsning. Den står stabilt på gulvet og kan drejes 360 grader. Sædet kan let køres frem og tilbage, så ind- og udstigning bliver nemmere, og det bliver lettere at sætte sig til bords. Den fås i flere friske farver.

 

Læs mere om SmartStol: HER
Flere oplysninger på www.lemco.eu eller tlf. 33254002

gørdetnemtatkommerundt.jpg
støttestol.jpg
håndgreb.jpg
støttepuder.jpg
gørdetnemtatkommerundt.jpg
krykstokke.jpg
stol.jpg
LOGO Amputationsforeningen.png